Com activar la privacitat a Meta

Els teus continguts de Meta per a la IA: equilibri entre innovació i privadesa

Sabies que Meta, l’empresa darrere de Facebook, Instagram i Whatsapp, anuncia que farà servir les teves fotos i textos pujades pels usuaris per entrenar la seva intel·ligència artificial? Encara que diuen que és per combatre la desinformació, què passa amb la nostra privadesa? Descobreix com pots protegir les teves dades i optar per no compartir-les amb Meta en aquest article.

Com activar la privacitat a meta

Informació sobre la recopilació de dades de Meta

En un esdeveniment recent i significatiu, Meta, l’empresa matriu de diverses plataformes de mitjans socials com Facebook, Instagram i Whatsapp, ha anunciat una iniciativa estratègica per aprofitar el poder del contingut generat pels usuaris per a l’entrenament i la millora dels seus models d’intel·ligència artificial (IA). Aquesta decisió ha suscitat debats i ha plantejat consideracions importants sobre la intersecció de l’avenç tecnològic i la privadesa de les dades a l’era digital.

L’enfocament de Meta implica l’extracció i la utilització d’una àmplia gamma de continguts, que van des de publicacions textuals a mitjans visuals com imatges i vídeos, compartits dins del seu ecosistema de plataformes socials. L’empresa aprofitarà aquest ampli conjunt de dades per refinar i optimitzar les capacitats dels seus sistemes d’IA, un component fonamental de la visió a llarg termini per oferir experiències d’usuari avançades i personalitzades, així com per combatre la desinformació i millorar l’autenticitat dels continguts.

En aprofitar la riquesa dels continguts generats pels usuaris, Meta pretén enfortir els seus models d’IA amb una comprensió exhaustiva de la comunicació, el comportament i les preferències humanes, esforçant-se en última instància per oferir un entorn digital més personalitzat i receptiu. 

L’abast d’aquest contingut inclou una àmplia gamma d’interaccions públiques, reflexos de tendències socials i expressions de perspectives individuals, que serveixen com un ric tapís per al cultiu de tecnologies d’IA que puguin interpretar i servir hàbilment les necessitats variades de la base mundial usuaris de la plataforma.

A mesura que Meta avança en aquesta estratègia innovadora, és fonamental el consentiment de l’usuari i la transparència de les dades en el procés de recopilació i utilització del contingut. Aquesta evolució suscita un examen crític dels mecanismes a través dels quals l’empresa gestiona i salvaguarda el contingut proporcionat pels usuaris, així com les mesures establertes per respectar les preferències de privadesa individuals i mitigar la possibilitat d’ús indegut o accés no autoritzat a aquestes dades.

Potenciació de la intel·ligència artificial a través de les dades dels usuaris

La decisió de Meta d’aprofitar la riquesa del contingut compartit a les plataformes amb el propòsit explícit d’entrenar i enriquir els seus sistemes d’IA representa un raonament significatiu i polifacètic. En essència, les dades generades pels usuaris estan preparades per servir com a veritable combustible per al desenvolupament i l’evolució de les tecnologies d’IA que sustenten una diversa gamma de funcions i característiques en tots els productes i serveis de l’empresa.

El repositori de contingut, que abasta des de converses quotidianes fins a moments emblemàtics capturats en forma de mitjans visuals, és fonamental per permetre que la IA de Meta discerneixi patrons, comprengui matisos contextuals i s’adapti contínuament al canviant panorama de la comunicació i la interacció en línia.

A més, la utilització d’aquestes dades té el potencial de reforçar la competència de la IA per detectar i abordar continguts no autèntics i enganyosos, i contribuir així a l’imperatiu general de fomentar un entorn en línia fiable i creïble.

La integració estratègica del contingut generat per l’usuari al procés de desenvolupament de la IA encarna l’esforç concertat de Meta per actualitzar tot l’espectre de possibilitats que ofereixen l’aprenentatge automàtic avançat i el processament del llenguatge natural.

Es preveu que aquesta confluència faculti l’empresa per oferir experiències més sofisticades i personalitzades d’usuari, marcades per recomanacions de contingut millorades, funcions predictives intuïtives i la facilitació de connexions significatives entre la comunitat global d’usuaris de la plataforma.

Tot i que el valor inherent i el potencial d’aprofitar les dades dels usuaris per a l’entrenament i l’enriquiment de la IA són indiscutibles, correspon a Meta navegar per aquest terreny amb un compromís profund de mantenir els més alts estàndards de privadesa de dades i utilització ètica. A mesura que l’empresa s’embarca en aquesta trajectòria, ha d’engendrar una cultura de responsabilitat, transparència i compromís proactiu amb l’usuari, garantint que els beneficis de l’avenç de la IA s’harmonitzin amb el respecte a la privadesa individual i la integritat del contingut proporcionat per l’usuari.

Com evitar que Meta utilitzi les meves fotos i textos per a la seva intel·ligència artificial

Meta, el conglomerat darrere de populars plataformes de xarxes socials com Facebook, Instagram i Whatsapp, ha estat sota mirada els últims mesos pel seu ús de dades d’usuaris per entrenar algorismes d’IA.

Si us preocupa que Meta utilitzi les vostres fotos i missatges de text en aquestes plataformes per alimentar les seves iniciatives d’IA, hi ha algunes mesures senzilles que pots prendre per evitar que això passi.

En primer lloc, comprova la teva configuració tant a Instagram com a Facebook per assegurar-te que el teu contingut no es comparteix amb tercers ni s’utilitza per a possibles fins d’entrenament. A més, ajusta la visibilitat de les fotos i publicacions individuals perquè només les puguin veure els amics de confiança. Prenent aquestes precaucions, pots ajudar al fet que Meta no accedeixi a les teves dades valuoses sense consentiment explícit.

Oposició a la cessió de dades a Meta

Passos a seguir per oposar-te a la cessió de les teves dades

Per oposar-te a la cessió de les teves dades, s’ha activat un formulari que hauràs d’emplenar i enviar per tal de comunicar-ho a Meta. Aquest formulari, només és accessible, de moment, des de l’ordinador i no està disponible des de dispositius mòbils.

En l’apartat obligatori d’emplenar “Indica’ns com t’afecta aquest processament”, pots copiar i enganxar el següent text per fer-los-ho arribar.

“No vull que la informació del meu compte s’utilitzi per entrenar la IA de Meta en considerar-ho una manca de privadesa de les meves dades.
A més, vulnera l’article 18 de la Constitució espanyola del dret a la intimitat personal i a la mateixa imatge.
Per això NO DONO CONSENTIMENT perquè Meta faci servir les meves imatges, comentaris, m’agrada, seguiment de perfils d’empresa o un altre tipus de contingut pujat per mi a les diferents xarxes de Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger o Network de Meta).”

No obstant això, tingueu en compte que, en aquest formulari, ja alerten que:

“Potser continuem processant informació sobre tu per desenvolupar i millorar la IA de Meta, encara que t’oposis o no facis servir els nostres productes i serveis. Per exemple, aquest seria el cas si:
– Tu o la teva informació apareixeu en una imatge que hagi compartit a qualsevol lloc dels nostres productes o serveis algú que els faci servir.
– Se us menciona a tu o a la teva informació en publicacions, comentaris, etiquetatges o altres que algú hagi compartit en els nostres productes o serveis.”

Tancant article...

El reciente anuncio de Meta, la empresa matriz de las populares plataformas de redes sociales Facebook, Instagram i Whatsapp, sobre el uso de contenidos generados por los usuarios para entrenar sus modelos de IA, empieza a preocupar a los usuarios.

Aunque Meta afirma que esta medida es necesaria para combatir la desinformación, ha suscitado preocupación sobre la privacidad y el impacto que podría tener en nuestros datos personales. Es importante ser conscientes de los datos que compartimos en las redes sociales y de las posibles consecuencias de que se utilicen sin nuestro consentimiento. Debemos educarnos y tomar medidas para proteger nuestra privacidad. Recordemos que nuestros datos son valiosos y que tenemos derecho a controlar cómo se utilizan.

Com activar la privacitat a Facebook

Compartir

Open chat
Creus que et podem ajudar? Whatsappeja'ns!